Χρήση συνεργατικών εγγράφων και η-τάξης για την καλύτερη οργάνωση του μαθήματος

Οι σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές επιβάλλουν την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία, ακολουθώντας το δόγμα των κοινωνικοπολιτισμικών θεωριών, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία των μαθητών, με αρωγό και εμψυχωτή τον εκπαιδευτικό, ωθώντας τους στην οικοδόμηση και τελικά την κατάκτηση της γνώσης.

Για το λόγο αυτό την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση στα συνεργατικά έγγραφα και την ηλεκτρονική τάξη (eclass):

α) H eclass είναι μια σύγχρονη, συνεργατική, ψηφιακή πλατφόρμα για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει δραστηριότητες τυπικής, μη-τυπικής και άτυπης μάθησης. Παρέχει στη σχολική κοινότητα έναν ασφαλή ψηφιακό χώρο εργασίας και συνεργασίας και διατίθεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) ως πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης για τα Ελληνικά σχολεία.

β) Η Microsoft παρέχει πρόσβαση από οπουδήποτε σε μια σουίτα εφαρμογών γραφείου, υποστηρίζει τη συνεργατική επεξεργασία δεδομένων, διευκολύνει την επικοινωνία των μαθητών και των εκπαιδευτικών ενώ παράλληλα διαθέτει πολλές δωρεάν εφαρμογές προσανατολισμένες στην εκπαίδευση.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε από τις καθηγήτριες Βάρφη Μαρία και Τζουμάκα Χριστίνα.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο