Πρόγραμμα etwinning: Growth Mindset

Αναπτυξιακός Τρόπος Σκέψης (Growth Mindset): είναι η κατανόηση ότι οι ικανότητες και η ευφυΐα μπορούν να αναπτυχθούν. Μελέτες δείχνουν ότι ένα άτομο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του από σταθερό σε αναπτυξιακό. Ο αναπτυξιακός τρόπος σκέψης οδηγεί σε αυξημένα κίνητρα και επιτεύγματα και δημιουργεί ένα ισχυρό πάθος για μάθηση. Είναι ζωτικής σημασίας να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αγκαλιάσουν τις προκλήσεις, να επιμείνουν μπροστά στις αποτυχίες, να δουν την προσπάθεια ως το μονοπάτι προς την επιτυχία, να μάθουν από την κριτική και να βρουν μαθήματα και έμπνευση από την επιτυχία των άλλων.

Μαθητές της Α’ τάξης του Λυκείου συμμετέχουν στο πρόγραμμα etwinning, Growth Mindset, που συνδιοργανώνουν το σχολείο μας με την καθηγήτρια Πληροφορικής Τζουμάκα Χριστίνα και το Batıkent Sehit Demet Sezen Λύκειο με την καθηγήτρια Αγγλικών Burcu Ozcan. Στο έργο συμμετέχουν άλλες τέσσερις καθηγήτριες από σχολεία της Άγκυρας.

Το έργο ενθαρρύνει τα κίνητρα των μαθητών και βοηθάει στην άρση των εμποδίων στη μάθηση των ίδιων των μαθητών. 

Οι μαθητές παρακολούθησαν δύο webinars για το θέμα, μελέτησαν άρθρα στο διαδίκτυο, αντάλλαξαν απόψεις στο forum, δημιούργησαν padlet για τον Αναπτυξιακό τρόπο σκέψης, ψήφισαν για το logo του προγράμματος και άλλα πολλά!

Έχουμε ετοιμάσει ένα φυλλάδιο με τα αποτελέσματα της έρευνας των μαθητών όλων των συνεργαζόμενων σχολείων και σας το παρουσιάζουμε.

Σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σχολεία δημιουργήσαμε μια μικρή ιστορία για τον Αναπτυξιακό τρόπο μάθησης.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο